Ексдепутатът Узунов вече е дал обяснения за ЦИР
Ексдепутатът Узунов вече е дал обяснения за ЦИР / Радка Минчева,

Бившият депутат Венелин Узунов два пъти е давал обяснения по сигнала за неправомерно разходване на средства от приходи от наеми  на гражданска организация, чийто председател на Управителния съвет е той. Това заяви Узунов пред репортер на Дарик. Той отрече да е викан за разпит в прокуратурата, и двата пъти обясненията са дадени писмено пред служители на Икономическа полиция.

Народният избраник от БСП в 40-ия парламент бе категоричен, че престъпление в работата на Центъра за икономическо развитие няма. Бизнесинкубаторът, създаден за развитие на дребния бизнес, е бил пилотен проект на Американската агенция за международно развитие.

Разследването, което е по сигнал на Центъра на неправителствените организации в Разград, е свързано с два общински имота, които преди 10 години са отдадени на ЦИР за безвъзмездно ползване. Единият от тях - дворно място от 4400 кв.м. и застроена площ 1 714 кв.м. - е преотдаван на частни фирми, само за последните две години приходите за неправителствената организация са 36 371 лв. На последната сесия на Общински съвет - Разград договорът между общината и ЦИР бе прекратен, за помещенията ще бъдат обявени нови конкурси и приходите ще влизат в общинската хазна - решиха съветниците.