Ек. Михайлова: Президентът трябва да изиграе ролята на обединител на нацията
Ек. Михайлова: Президентът трябва да изиграе ролята на обединител на нацията / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Държавният глава трябва да изиграе ролята на обединител на нацията, заяви зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДСБ Екатерина Михайлова в Шумен. В града тя е на визита, за да се срещне с местната структура на партията, за оперативни въпроси свързани с предстоящите избори. Според Михайлова в сложната политическа ситуация пред президента Росен Плевнелиев стои голямата отговорност да излезе на преден план. „Президентът в определени случаи има арбитражна функция, той трябва да търси начин да се стигне до решение", каза още тя.

Михайлова допълни още, че Народното събрание не трябва да се разпуска, а да продължи да функционира и работи по приемането на важни закони, като този за енергийната ефективност на пример. Според оценката й за отминаващия мандат, настоящото управление може да се характеризира с изключително бруталното отношение към институциите.

„Времената са много сложни, практически се намираме вече в кампания", посочи още Михайлова, прогнозирайки категорично, че ДСБ ще бъде част и от следващия парламент. По думите й, в началото на следващата седмица ще стане ясно и с кого ще се коалират „тъмно сините" за предстоящите избори.