Първо основно училище  Търговище
Първо основно училище Търговище / Dariknews.bg, архив
Първо основно училище Търговище
94616
Първо основно училище Търговище
  • Първо основно училище Търговище
Едно от големите училища на Търговище ще остане затворено през тази учебна година. В Първо основно училище „Христо Ботев” до десетина дни ще започнат мащабни строителни дейности по цялостно обновяване на сградата. За целта по оперативна програма  „Региони в растеж” са осигурени 3 милиона лева са строителните дейности и още 1 милион лева за оборудване. Мащабният ремонт ще бъде извършен в рамките на 8-9 месеца разказа пред Дарик директорът на училището Димитър Алексиев.

Ще бъдат изцяло подменени покривът, всички инсталации – електро, ВиК, инсталацията за звънците, интернет окабеляването, ще бъде изградено цялостно видеонаблюдение. Сградата ще бъде санирана. В училището ще бъде изградено баскетболно игрище с изкуствена зелена трева.
Предвижда се още промяна на конструкцията, като бъдат поставени земетръсни шайби и изграждане на бетонна площадка на първия етаж. Ще бъдат изградени рампи и външен асансьор за инвалиди.

„Предстои пълна промяна и както казват майсторите, само стените няма да събаряме”, каза още Димитър Алексиев.

Същевременно ще бъде съблюдавано да бъде запазен възрожденският стил на сградата, която е строена през 30-те години на миналия век.

Повече от 600 ученици от Първо основно „Христо Ботев” ще провеждат своите часове в сградата на Трето основно училище. За тях е осигурено безопасно придвижване – както пеша, така и с автобуси по три определени линии. Те ще се движат три пъти на ден увери директорът Димитър Алексиев. Подсигурено е и столовото хранене.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.