/ ThinkStock/Getty Images
Двете има солидно минало в бранша „на запад”

Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха и задържаха извършителки на няколко джебчийски кражби в града. Действията по разследването и предприетите мероприятия са проведени под ръководството  на прокурор в РП-Шумен.  

„Кариерата“ на джебчийките започнала на 10 април. 38-годишната местна жителка Атанаска В. и 22-годишната шуменка Керанка В. забелязали мъж, който теглил пари от клон на банка в града на бул. “Велики Преслав“. След като видели къде държи парите си, го последвали.

Схема: Мним полицай обира старци при домашни посещения

Мъжът влязъл в мъжка тоалетна на търговски обект, а двете влезли в санитарното помещение след него. 22-годишната се оплакала от болка в крака и се свлякла на земята. Мъжът, притеснен, се опитал да й окаже помощ да се изправи, а в това време 38-годишната направила опит да пребърка джобовете му и да намери парите. Ударила на камък.

Мъжът излязъл от търговския обект, хванал си такси, а те се качили в друг таксиметров автомобил, и го проследили. Пред дома му отново разиграли сцената с болния крак. Тогава 78-годишния мъж предложил да даде лекарство, с което се лекува, за да помогне на „болната“.  В това време 38-годишната успяла да му пребърка връхната дреха и отнела сумата от 650 лева.

Апаши задигнаха дамска чанта, източиха 3000 лева от карти

На 30 април А.В. действала сама. Последвала 67-годишна жена по ул. „Цар Освободител“ в града и в удобен момент извършила кражба на портмонето й със сумата от 300 лв.

Следващият случай е от 8 май. Двете в съучастие успели да извършат кражба на 600 лева от 90-годишен мъж. По обяд, минути след като взел пенсията си, двете го фиксирали. Затворили умишлено вратата на пощенския клон от който си получил пенсията, и го помолили да им помогне да подпрат врата с камък и да я оставят отворена. Докато помагал на едната, другата му намерила парите и ги взела.

Измама: Кметове и полицейски началници звънят за пари

На 17 май пак двете проявили изключителна наблюдателност към хората, които ползват банкомат към банка в центъра на града. Набелязали ли си като жертва жена, която изтеглила пари. Последва ли я, и в асансьор на блок на бул. “Симеон Велики“ успели да извършват кражба на портмоне със сумата от 300 лева, както и дебитна карта. Намерили пин код, който бил написан на отделно място. След като извършили кражбата на парите изтеглили още 400 лева от банкомат в града.

На 12 юни, двете са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на престъплението продължава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.