/ ThinkStock/Getty Images

81-годишен шуменец  бил измамен от мъж, който се представил за полицейски служител. В петък по обяд в дома на възрастния  позвънил непознат, който се представил за полицай. Обяснил, че работят с възрастните хора, като идеята била да ги предпазят от домови кражби и набезите на крадци.

80-годишна баба даде 45 000 лв. на телефонни измамници

След като бил поканен в апартамента мъжът попитал къде възрастните хора си държат парите и дали са достатъчно добре защитени. След като разбрал, че са в определен шкаф, измамникът казал на съпругата на възрастния мъж да си гледа домакинската работа, а те двамата да продължат работата си.

Малко след това мнимият полицай казал на възрастния мъж, че трябва да се облече, за да отидат до районното управление да  довършат работата си и да напишат документ. Използвал невниманието на домакина и откраднал сумата от 270 лева от жилището му.

9 часа ало измамници „въртят“ семейство, отмъкнаха им над 18 000 лева

81-годишния шуменец
слязъл пред входа и установил, че полицейски автомобил няма, а „полицаят“ е изчезнал. Подаден в сигнал в полицията. На място е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. 

По подобна схема била измамена и 83-годишна жена от Шумен. Около 15:45 часа в неделя в жилището й позвънила мъж, който се представил за полицай. Обяснил, че работят с възрастните хора и й казал, че има информация, че е станала обект на кражба на пари. Жената му съобщила, че няма липсва и показала сумата с която разполага- 450 лева.

Баба хвърли близо 3000 лева на измамници

Под предлог, че парите трябва да бъдат описани, измамникът й казал да слезе до полицейския автомобил. Той взел парите, за да започне описа в колата. След като излязла пред дома си жената видяла, че няма полицейски автомобил и разбрала, че е измамена. Образувано е досъдебно производство за измама.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари