Държавата има неизпълнен ангажимент към музикалния фестивал в Мадара
Държавата има неизпълнен ангажимент към музикалния фестивал в Мадара / netinfo
Фестивал на изкуствата, който да обединява всичко най-добро и постигнато в културния календар на Шумен, предложи като идея изпълнителният директор на фондация “Панчо Владигеров” Диана Дечева на среща между представители на шуменската филхармония с кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Веселин Златев.

Присъстващите споделиха проблеми, които съпътстват филхармонията като недостатъчно брой помещения за дейността на института, както и решаване на жилищния проблем на млади оркестранти. Те подчертаха, че до момента са работили изключително добре с кметския екип и общинската администрация и са удовлетворени, че комуникацията между местната власт и филхармонията е добра.

Другият засегнат проблем на срещата беше тригодишното прекъсване на музикалните дни “Мадарски конник”. “Общината си е свършила работата, но Министерството на културата все още няма решение по проблема с безопасността на Голямата пещера в резервата “Мадара”, уточни Веселин Златев. “Ние ще продължим да настояваме и да напомняме на културното министерство за решаване на проблема”, подчерта Златев. Той получи покана за първия от цикъла концерти, в които ще бъдат изпълнени 10 сонати за пиано и цигулка от Бетовен.