Земята попадна в категорията Токсична планета
Земята попадна в категорията Токсична планета / Thinkstock/Getty Images
На 22 април се чества един от най-големите нерелигиозни празници, отбелязвани по света - Международният ден на Земята. Тазгодишното мото е "Време е да дадем пример".

За първи път празникът се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на Земята е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

РИОСВ - Шумен
netinfo


Традиционно по случай Международния ден на Земята регионалните структури на Министерство на околната среда и водите организират различни инициативи.
 
Екоинспекцията в Шумен съвместно с РЛ Шумен към ИАОС организира отворени врати за петокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Царев брод,
включващо посещение в автоматичната измервателна станция за отчитане качеството на атмосферния въздух.

РИОСВ -Шумен
netinfo

Експерти от инспекцията бяха на гости на малчуганите  от ДГ „Дружба“ гр. Шумен, където заедно отбелязаха „Деня на земята“ с подготвена от тях програма от танци, стихове и дефиле от костюми направени от  рециклирани материали.

ОУ „Д-р Петър Берон“ съвместно с РИОСВ Шумен ще организират „Празник на земята в училище“ на 24 април . Организаторите са предвидили игри, викторина и залесяване на двора на училището.
Същия ден експерти ще журират на конкурс за рисунка организиран между възпитаниците на ОУ „Димитър Благоев“гр. Шумен, ДГ „Дружба“ гр. Шумен и ДГ „Златната рибка“ гр. Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.