Директорът на Кукления театър в Търговище с награда за най-добър мениджър
Директорът на Кукления театър в Търговище с награда за най-добър мениджър / netinfo

Ивайло Марков е най-добрият мениджър на културен институт за 2013 г. Това реши комисията, която определи носителите на наградите, които кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев присъжда всяка година по случай 24 май.
Ивайло Марков е от Варна и вече 6 години е директор на Държавен куклен театър Търговище. Има няколко образования в областта на театъра и освен, че е отличен ръководител, разбира и от осветление, озвучаване, технически средства и най-различни сценични ефекти и техники. Марков е и режисьор. Доста са заглавията, които е поставял през годините: „Писмо до Дядо Коледа", „Жабокът Цар", „Когато дойде пролетта", „Весела къща", „Една тъжна история за един весел народ", „Принцесата и свинарят и много други. Доста често го канят да режисира спектакли в други български куклени театри.
Всичките постановки на Ивайло Марков са с голям успех по сцените на България, участвали са на престижни фестивали и са били оценени с отлични отзиви от най-добрите специалисти в областта на кукленото майсторство. Няколко награди от наши фестивали са доказателството за добрата продукция. Като най-впечатляващи са оценени „Фън и Небесният дракон" по китайска легенда за едно сираче, което в безкрайните несгоди на живота си получава даровете на Небесния дракон и съумява да ги използва.
От лятото на 2009 г. г-н Марков спечели конкурса на Министерството на културата и е директор на Държавен куклен театър Търговище. От тогава специалистите в куклено-театралното изкуство са категорични, че ДКТ Търговище е в подем и то доста скоростен.
За нивото на мениджмънта говорят и ежегодните комплексни оценки на Министерството на културата. Там се отразяват различните показатели на оценяване и вече трета година ДКТ Търговище винаги е в челната тройка поне по един от показателите - по брой зрители, брой представления и т.н.

Директорът на Кукления театър в Търговище с награда за найдобър мениджър
netinfo