Ден преди крайния срок, няма плащане по сделката за Търговския дом
Ден преди крайния срок, няма плащане по сделката за Търговския дом / снимки: Дарик-Шумен

Парите по сделката за недостроената сграда на Търговския дом в центъра на Шумен към момента не са преведени, съобщи за Дарик зам.-кметът по бюджет и финанси Александър Генчев. Според решението на общинския съвет от септември краен срок за плащането на сумата от 5 867 500 лв. трябва да се извърши не по-късно от 15 октомври.

Понеже 15 октомври е събота, за краен срок се счита първият работен ден след това - 17 октомври, понеделник, уточни Генчев. Той допълни, че от известно време не поддържа контакт с потенциалният инвеститор, но дори при последните му разговори винаги е получавал утвърдителен отговор, че плащане ще има.

Ден преди крайния срок, няма плащане по сделката за Търговския дом
netinfo

Oбщина Шумен проведе търг за продажба на своята част от Търговския дом през юни, който бе спечелен от единствения кандидат-купувач фирма „Юнайтет финанс ХМВС Груп - Плиска". Тя бе представлявана от Любомил Хаджиниколов, който пък е изпълнителен директор на немския концерн „Дорш" за Източна Европа, проявил интерес към недостроените сгради в центъра на Шумен и плануваше да обособи там модерен търговско-развлекателен комплекс. Дарик се опита да се свърже с Хаджиниколов, но той не отговаря на телефонните обаждания.

След изтичането на срока местната администрация ще задържи депозираните за участието в тръжната процедура 100 000 лв.