Делегация от Попово заминава за Скала, Гърция
Делегация от Попово заминава за Скала, Гърция / DarikNews.bg, архив

Делегация от Попово заминава за гръцкия град Скала. Посещението се осъществява в рамките на международния проект „Общата селскостопанска политика - срещу кризата",  финансиран от европейската програма „Европа за гражданите",  в който Община Попово е партньор.

Делегацията ще бъде водена от кмета на общината д-р Людмил Веселинов. В нея, освен председателя на Общинския съвет в града Георги Георгиев, има и представители на земеделски производители, фермери, на местния бизнес, както и общински съветници и служители в общинската администрация.

Целта на проекта, е да информира за приоритетите и целите на Общата селскостопанска политика, в рамките на новия програмен период Европа 2014-2020 г, както и финансовите инструменти, които могат да бъдат използвани за развитие на селските райони. 

Водеща организация в проекта е гръцката община Скала, а партньори освен община Попово са и общините Калиманещи /Румъния/ и Капанори /Италия/. Дейностите по време на шестдневното събитие имат за цел да стимулират контакти между  участниците от различните общини,  в рамките на развитието на селското стопанство в различните региони на Европа.

Домакините са предвидили да бъдат проведени дискусии, лекции и теоретични работни сесии на различни теми, свързани с бъдещето на Общата селскостопанска политика, в условията на икономическа криза, както и различни методи за информиране относно механизмите на финансиране и обсъждане на добри практики за развитие на селските райони.  Предвидена е и възможност за участие в изложение, на което да бъдат презентирани местни традиционни селско-стопански продукти, както и информационни материали за Община Попово, нейните природни богатства, туристически дестинации и възможности за инвестиции.