Дариха близо 1000 лв. на болния Емир от Исперих
Дариха близо 1000 лв. на болния Емир от Исперих / Общинска администрация Исперих

Близо 1000 лв. връчи секретарят на община Исперих Джанан Родоплу на майката на болно дете от лудогорското градче.

На новогодишното си тържество миналата седмица общинарите организираха шоу от типа на „Великолепната шесторка" и с танци събраха помежду си 862 лв. Към тях 52 лв. добавили работещите в отдел „Образование, здравеопазване, култура", а 50 лв. дарила исперихчанка, научила от медиите за бедата на семейството. Така дарените средства станали 964 лв.

Те ще стигнат за лекарствата на 3-годишния Емир Сезгин за следващите три месеца. Момчето е с тежко чернодробно заболяване и чака за трансплантация от септември 2009 г. Първото дете на фамилията починало на няколко месечна възраст от порок на сърцето, второто е осмокласничка в местно училище, Емир е най-малкият.

Дариха близо 1000 лв на болния Емир от Исперих
netinfo

Въпреки че освен родителите си момченцето вижда предимно медицински лица и отначало се разплакало в залата на Общинския съвет, то се адаптирало към средата и си играло и се усмихвало на част от служителите - разказа Джанан Родоплу.

Дариха близо 1000 лв на болния Емир от Исперих
netinfo

Тя допълни, че общинарите ще търсят и други начини да съдействат на семейството, много техни съграждани се интересували дали има банкова сметка и какъв е начинът да се помогне на детето.