Д. Русева: НДСВ допринесе значително за влизането ни в ЕС и НАТО
Д. Русева: НДСВ допринесе значително за влизането ни в ЕС и НАТО / netinfo
Присъединяването на България към ЕС и НАТО щеше да се забави, ако Симеон Сакскобургготски не бе лидер на НДСВ и партията не бе в управлението, това каза областният координатор на движението в Шумен Даниела Русева, по време на тържество по повод 6 години от учредяването на НДСВ, което се проведе днес. На него присъстваха 10-мата общински координатори на партията в Шуменска област, общински съветници и кметове на населени места.

Даниела Русева подчерта, че с участието си в управлението на страната НДСВ е допринесло в значителна степен за отварянето на банковата система, която преди това е била в стагнация, както и за това България да получи много висок кредитен рейтинг.

Според областният координатор на партията, страната ни е определяна като „данъчен рай” точно благодарение на усилията, положени от членовете на НДСВ. Г-жа Русева подчерта, че във времето, в което жълтата партия е в управлението, е намаляло облагането върху бизнеса и гражданите, особено след въвеждането на плоския данък и данък печалба от 10%.

Даниела Русева съобщи, че от 18:00 ч. на 12 април в хотел „Шумен” ще се проведе общинско събрание на НДСВ. На него ще бъдат приети нови членове и ще бъде избрано ръководство на общинската структура.