Д-р Адемов: Политическа разправа – уволниха секретаря на община Разград
Д-р Адемов: Политическа разправа – уволниха секретаря на община Разград / netinfo

От 1 януари 2008 г. е уволнена Гюлтен Еминова, секретар на община Разград. Това съобщи народният представител от ДПС д-р Хасан Адемов. По думите му аргументите за уволнението не са лишени от характеристиката на политическа разправа с опонента. Мотивът за уволнението й е лоша атестационна оценка.

Еминова е представител на ДПС от предходен мандат, а партията й подкрепи опонента на кмета Денчо Бояджиев на последните местни избори. Д-р Адемов призова емоциите от изминалите местни избори да не са доминиращи при вземане на решения за оптимизиране на дейността на Общинския съвет и общинската администрация, а да бъдат подменени с рационален подход.


Д-р Адемов коментира още, че има възможност да бъде коригирана намалената с 293 лв. кметска заплата. Това можело да стане на база вътрешни правила и нормативни документи, свързани с прослужено време и клас квалификация. “Тези документи трябва да бъдат обсъдени и приложени по начин, по който да се получи действително обективна оценка за нашите избраници, за техния труд, защото не е сериозно за това, че си избран да бъдеш наказван с по-ниска заплата” – допълни депутатът Адемов.