За да бъдем по-щастливи в родината ни, трябва всеки да се опита да бъде като Васил Левски, смята четвъртокласникът от Шумен Боян Алтунян. Заради своята признателност към Апостола, момчето решава да отбележи 150-ата годишнина от обесването му с рецитация. 

Боян Алтунян
DarikNews

В неговото училище - СУ "Панайот Волов", цяла седмица има мероприятия, посветени на годишнината, но Боян поискал помощ от учителите, за да изберат подходящо стихотворение. Научил произведение на Недялко Йорданов на един дъх, а мястото за рецитацията му била ясна - паметника на Левски в центъра на Шумен.  

Боян Алтунян
DarikNews

Много го уважавам, защото сега нас нямаше да ни има без него. Възхищава се както на смелостта му, така и на неговата изобретателност, посочва подбудите си Боян. Той припомня, че Левски се е дегизирал постоянно, а това е било трудно, но и нужно, за да не бъде заловен. 
 
Ако печеля, печели цял народ, ако загубя - губя само себе си, припомня думите на Апостола Боян и отбелязва, че Левски е загубил себе си, но от делото му е спечелил целият народ. 

Боян Алтунян
DarikNews

Боян пък смята, че именно да убеди народа е било най-трудното в делото на Левски. Успял е с пламенните си думи, размишлява ученикът. 

Боян Алтунян
DarikNews

Той допълва, че и сега България се нуждае от такива герои. Всеки един от нас може да прилича на Левски, ако е достатъчно проникновен и смел и задължително да обича родината ни както него, казва Боян, който всеки ден ще се стреми да се доближи по чистотата на делата си до Апостола на свободата.