ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен / netinfo
Обученията в детските полицейски управления в областта продължават.

Темите, по които ще работят малчуганите и ще усвояват знания и умения са оказване на долекарска помощ, лична защита, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Една от любимите теми в СУ” Панайот Волов” в Каспичан е безопасността на движението по пътищата. Очаква се следващата седмица, когато темата ще бъде разисквана отново да бъдат припомнени основни правила за безопасно пресичане.

Темата е актуална дни след като възпитаничка на училището се върна от София с призова награда.

Четвъртокласничката Даяна Миленова получи поощрителна награда в Националната изложба- конкурс „Аз и детското полицейско управление”. Рисунката на Дияна за участие в конкурса в София беше една от избраните от преподаватели в ШУ „Епископ Константин. Преславски”.

Комисия от специалисти отличи най-добрите тематично, а останалите рисунки бяха предадени за изложба по пътна безопасност.

„Радвам се, че успяхме да запалим интереса на децата към  полицейската тематика, и с личен пример да направим така, че да бъдат по-близо до полицията, обясни младши полицейски инспектор Красимир Миланов, който работи с децата в Каспичан. Тематичните занимания в училището се провеждат всяка сряда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.