/ ОДМВР-Разград
На церемония в Националния дворец на децата на 7 ноември бяха наградени победителите в Националната изложба-конкурс „Аз и детското полицейско управление“ по програмата на МВР „Детско полицейско управление“. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

На събитието присъстваха представителите на МВР, водещи Детските полицейски управления. Церемонията бе уважена от зам.-министъра на МВР Стефан Балабанов, главният секретар на гл. комисар Младен Маринов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Благородна Макева, директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Анджелина Тотева, Таня Михайлова - зам.-министър на образованието и науката, Ваня Кастрева - директор на РУО-София и Герасим Герасимов- представител на посолството на Швейцария.
 

Четвъртокласничка от Завет е сред наградените в национален конкурс на МВР
netinfo


Зам.-министър Стефан Балабанов се обърна към децата с въпроса колко от тях биха избрали професията полицай. След като близо една трета от тях вдигнаха ръка, той им  обясни, че за да бъдат истински полезни на обществото, каквато е мисията на служителите в МВР, трябва да изградят още сега умения и да се научат на уважение и толерантност.

Главният секретар на МВР Младен Маринов сподели, че всичко е започнало през месец май миналата година, когато е даден официално стартът на програмата в столичното 110 СУ и за кратко време тя се е развила до мащабите си днес с 201 полицейски управления.
 

Четвъртокласничка от Завет е сред наградените в национален конкурс на МВР
netinfo


ОД на МВР-Разград участва с пет рисунки на деца, отличени в областния етап от конкурса, където се състезаваха 28 творби на малки художници. Мерелин Мехмет Гюл, ученичка в IVа клас на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Завет, е класирана на трето място във възрастовата група 3 – 4 клас.

„Детско полицейско управление“ започна своето съществуване преди една година и половина. До момента са открити 201 Детски полицейски управления към всички Районни управления на МВР в страната. В тях се обучават 4543 деца на възраст от 8 до 12 години.
 

Четвъртокласничка от Завет е сред наградените в национален конкурс на МВР
netinfo


Там, малчуганите усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.