Болницата във В. Преслав ще работи по 15 клинични пътеки по-малко
Болницата във В. Преслав ще работи по 15 клинични пътеки по-малко / Dariknews
Болницата във В. Преслав ще работи по 15 клинични пътеки по-малко
25792
Болницата във В. Преслав ще работи по 15 клинични пътеки по-малко
  • Болницата във В. Преслав ще работи по 15 клинични пътеки по-малко

През тази година болницата във Велики Преслав ще работи по 41 клинични пътеки, тоест с 15 по-малко спрямо 2009-та - каза в интервю за Дарик директорът на лечебното заведение д-р Милчо Мавродинов. Не са били сключени договори за клиничните пътеки, касаещи наличието на втори специалист по урология и физиотерапия.

За настоящата година финансирането от страната на Здравната каса е намалено с 50%, което е крайно недостатъчно за съществуването ни - коментира лекарят. Тепърва предстои да стане ясно каква ще е субсидията, която общината ще може да отпусне на лечебното заведение през 2010-та. Ако при актуализирането на бюджетите за тримесечието дофинансирането, което е предвидено за извършената дейност не удовлетвори ръководството на болницата, медиците във Велики Преслав са готови да преминат към протестни действия, подобни  на тези, които бяха организирани в Нови пазар на 1 февруари.

През 2009г. в болницата в града са били лекувани около 2800 пациенти, в момента там работят 120 души, от които 28 са лекари.

Интервюто с д-р Мавродинов може да чуете в прикачения звуков файл.