/ dariknews.bg
24 часов контрол на скоростта провеждат от пътна полицията. Причината са зачестилите катастрофи, за които най-често причина е високата скорост.
 
От началото на годината в Шуменско са станали 189 произшествия, от  които  29 тежки. Загинали са 2-ма души, а 26 са ранени.
 
Пиян блъсна кола в насрещното, прати пътничка в болница

За 4 месеца на годината са съставени 7500 електронни фиша за превишена скорост, като такива, обясни мл. инспектор Йордан Жеков от Пътна полиция – Шумен.

През месец март на територията на ОД на МВР-Шумен са установени 2294 нарушения на скоростните режими. Наложени са 2289 глоби с фиш, съставени са и 5 акта.

Най-много- 2002, са издадените фишове за превишение на скоростта с до 30 км/ час над максимално позволената. Със скорост над 50 км/ час от позволената са засечени 28 водачи. 56 от нарушенията на водачите са били за нарушения на скоростните режими със скорост от 41-50 км/ час от максимално допустимата, а 208 са се движили с превишение на скоростта между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената.  

Бетоновоз удари възрастна пешеходка

В акцията се използват новите камери.
 
Ефективността на камерата е доста голяма, тъй като е по-компактна, не се вижда много. Шофьорите, когато забележат наш автомобил с камера, реагират и намаляват скоростта, а после увеличават, посочва той и допълва, че при  новата камера автомобилът не се забелязва, което допринася за по-голямата ефективност.  
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари