Бебе почина в Давидово заради глад и мизерия
Бебе почина в Давидово заради глад и мизерия / netinfo

Четиримесечно бебе е починало от недохранване и заради мизерните условия, при които е било отглеждано в Търговищкото село Давидово. Това потвърдиха днес от областната дирекция на МВР в областния град.

Според  д-р Владимир Горанов, който е извършил аутопсията, пряката причина за смъртта на момиченцето бира лявостранна пневмония, причинена от липсата на отопление в дома на детето. Той твърди още, че момичето е било недохранени, имало рани по тялото от недобра хигиена.

Според говорителя на ОД на МВР Ани Кръстева, при първоначалния оглед, следи от насилие по тялото на детето не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.

Детето заедно с осемчленното семейство живеело в стая, прозорците на която били изпочупени. Покривът бил пред срутване, за което спомогнал и натрупалия се наскоро сняг. В къщата нямало отопление,  а храната била твърде оскъдна, разказаха съседи на семейството. Според тях, бащата на починалото дете преди по-малко от месец тръгнал на гурбет във Франция. Той и съпругата му имат още три деца, най-голямото от които е на пет години. Днес починалото момиче беше погребано.