Антоново домакин на европейска конференция
Антоново домакин на европейска конференция / DarikNews.bg, архив
Антоново домакин на европейска конференция
56307
Антоново домакин на европейска конференция
  • Антоново домакин на европейска конференция

Антоново ще бъде домакин на европейска конференция „Доброволчеството като социален ресурс". Във вторник, 11 септември, кметът на общината Танер Али ще посрещне участниците от България, Словения, Италия и Малта, съобщиха от общинската администрация.

Конференцията се организира в Национален детски комплекс в Ястребино по проект „Европейска мрежа на доброволци и младежи", в който Община Антоново партнира на Сдружението на общини от Йонийските долини на планината Пелоритани в Италия, заедно с общини и неправителствени организации от Словения и Малта.

Ще бъдат дискутирани основни социални проблеми в страните участнички във форума и приноса на неправителствените организации и доброволците за тяхното решаване.  Конференцията в България е четвъртото по ред събитие на проекта, който е одобрен за финансиране по програма „Европа за гражданите" . Дейностите по проекта са започнали през ноември 2011 г. с конференция в Италия на тема „Младите хора и доброволчеството на местно, национално и международно ниво".

Втората конференция „Доброволци в битка срещу алкохола и наркотиците" е проведена в Малта в края на февруари 2012 г. В началото на юли тази година в Словения е била третата конференция на тема „Устойчиво развитие на местно ниво".

Проект „Европейска мрежа на доброволци и младежи" ще приключи в края на 2012 г. със заключителна конференция в Италия за отчитане на постигнатите резултати.