Акцията бе насочена към автобуси и камиони.
Акцията бе насочена към автобуси и камиони. / dariknews.bg
426 превозни средства са проверени по време на едноседмичната специализирана полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе в Шуменско за контрол над автобусите и товарните автомобили.

Проверени са 402 товарни автомобили. Нарушенията за превишена скорост са 121. По време на проверките са установени двама водачи, които са управлявали след употреба на алкохол, а един шофирал след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Акцията бе насочена към автобуси и камиони.
dariknews.bg


Десетима са били без поставен предпазен колан. Девет свидетелства за управление на моторни превозни средства са отнети заради неплатени глоби, на водачи са връчени са 40 електронни фиша. 22 са установените нарушения, които са свързани с нередовни документи на водачите, 6 за нередовни пътни документи на превозното средство и 8 за техническа неизправност на автомобилите. 

По време на операцията са проверени 24 автобуси. Установен е един водач, който управлявал след употреба на алкохол. Акцията беше организирана от ROADPOL и е част от операция за пътна безопасност в цяла Европа.

Акцията бе насочена към автобуси и камиони.
dariknews.bg


Целта ѝ е да се засили вниманието към изправността на автобусните превози и тежкотоварните камиони, за да се намалят пътните инциденти. Най-честите причини са неспазване на времето за почивка, движение с превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици и превоз на необeзопасени товари.