Айсел Руфат: Не приемам искането да подам оставка
Айсел Руфат: Не приемам искането да подам оставка / снимка: Дарик-Шумен, архив

Областният председател на ДПС в Шумен Айсел Руфат категорично заяви, че не приема искането за нейната оставка. Пред Дарик тя заяви ,че не приема подобни искания, допълвайки, че според нея такова нещо първо би трябвало да се обсъди на заседания на областния съвет. „Аз имам несъгласие с мотивите в декларацията. Членовете на централния съвет не ги определям еднолично, аз обобщавам и ги представям пред ръководството, което решава кой да влезе" заяви Руфат, отговаряйки на обвиненията, че еднолично е посочила кой да бъде избран в централния съвет.

Руфат бе категорична, че неможе да си позволи еднолично да определя това. Относно искана й оставка тя заяви, че това са лични, персонални решения на хора от общинските структури - без обаче да има конкретно решение за това на организациите по места. „На областния съвет имена не са гласувани, а само от кои общински структури да има представителство", каза още Руфат. Тя допълни, че е учудена, че председателя на шуменската общинска структура изразява недоволство, при положение, че точно шуменската организация има свой представител в централния съвет - в лицето на Сунай Съдък.

Айсел Руфат каза още, че никой от поискалите й оставката не е потърсил разговор с нея. Тя бе категорична, че създалата се ситуация няма да спъне работата на ДПС-Шумен и отдаде искането за нейна оставка на недоразумение.

„Искането за оставката ми не означава, че има разцепление в областната структура на ДПС", каза още Руфат.

Тя уточни, че общо 11 души от Шуменско са включени в централния съвет на ДПС - кметовете по общини, народните представители, председателят на областната структура и местни младежки лидер, които влизат по право, както и избраните на квотен принцип Турхан Каракаш и Сунай Съдък.