Ремонти на пътя Добрич-Варна
Ремонти на пътя Добрич-Варна / АПИ

Шумен, Нови пазар, Каспичан, Венец, Върбица, Каолиново ще получат допълнителни средства в размер на общо 3 280 000 лв. с решение на Министерски съвет.

Парите са за ремонтни дейности и рехабилитация на уличните мрежи в 6-те общините, като за Каспичан са одобрени средства и по проект за реконструкция на спортен комплекс.

500 хиляди лв. по бюджета на община Шумен са за ремонт на тротоарни настилки, озеленяване, саниране на декоративни цветарници и фонтан на площадното пространство пред Съдебната палата.

Нови пазар получава 650 хил лв. за проектите - „Рехабилитация на улици в населени места на община Нови пазар". Други 210 хиляди лв. са за подобект на с. Избул, ул. „Странджа”.  С 90 хиляди лв. по друг проект „Рехабилитация на водопроводи в населени места на община Нови пазар" ще се рехабилитира част от вътрешната водопроводна мрежа в с. Избул, където ще се извърши подмяна на водопровода по ул. „Странджа”. За  „Рехабилитация на ул. „Цар Петър“ са отпуснати 350 хиляди лв.

480 хиляди лева са предвидени за община Каспичан. За реализиране на проекти - „Ремонт и реконструкция на спортен комплекс 1 етап“ са 300 хил. лв., а останалите 180 хил. лв. са предназначени за изграждане на улицата пред музея на комплекса “Двор на кирилицата” в Плиска.

600 хиляди лева са одобрени за община Венец за рехабилитация и ремонт на част от уличната мрежа на територията на общината. Върбица получава 500 хиляди лв., а Каолиново - 550 хиляди лв. за същите дейности.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.