4 г. затвор за един от убийците на адвокат, съден за педофилия
4 г. затвор за един от убийците на адвокат, съден за педофилия / netinfo

Четири години затвор постанови състав на Разградски окръжен съд за един от подсъдимите по делото за убийството на адвокат, съден за педофилия. Ердем Шукри бил непълнолетен по време на извършване на престъплението. Останалите двама подсъдими ще лежат съответно 13 и 14 години в затвора.

При закрити врата и по бързата процедура бе гледано делото за убийството на 50-годишния адвокат Яфес Мемишев. Съдът се мотивира с това, че ще се обсъждат факти от интимния живот на пострадалия и подсъдимите, които не следва да бъдат разгласявани.

Разлагащият се труп на Мемишев бе намерен от съседка през януари тази година в апартамента му в Разград. Удушен е с възглавници – установиха съдебни лекари след ексхумация на тялото, първоначалната версия за причината за смъртта бе инфаркт. Разследването започна след като стана ясно, че е изчезнал служебния джип на Мемишев, също и вещи от апартамента. Обвинение за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, по особено мъчителен за жертвата и с користни цели бе повдигнато срещу тримата младежи от силистренското село Овен.

След самопризнания пред съда, днес 21-годишният Денис Хасан бе осъден на 13 години затвор, 19-годишният Север Сабит – на 14 години, а присъдата на 18-годишният Ердем Шукри, който е бил непълнолетен по време на извършване на престъплението, е 4 години затвор. На съпругата на убития тримата трябва да платят кръвнина от 60 000 лв., на сина и дъщерята - по 50 000 лв. Убитият Яфес Мемишев е бил адвокат на бившия главен мюфтия Недим Генджев. Съден е за педофилия, излежал е присъда от една година и осем месеца по това обвинение.