4, 47 лв. е дневната издръжка за дете от Дома в с. Васил Друмев
4, 47 лв. е дневната издръжка за дете от Дома в с. Васил Друмев / Юлия Христова
"Осиновяване в Дома за деца и младежи с увреждания в шуменското с. Васил Друмев не се е случвало от около 10 г." - заяви в интервю за Дарик директорът на институцията Милена Събева. В момента в дома живеят 50 деца, което запълва100% от капацитета на заведението. Те са на възраст между 3 и 18 г. Щатният персонал, който се грижи затях е 35 души. 75% oт децата са включени в списъците за осиновяване, но засега нямаме направени постъпленияот евентуални осиновители, нито от България, нито от чужбина, каза още Събева.
Даренията, които биха били най-полезни за момичетата и момчетата в институцията са храни, памперси и медикаменти, поясни директорът.

Дневната издръжка на едно дете в дома е 4, 47 лв., които се разпределят за разходи като храна, отопление, лекарства, образование, различнитерапии и др.

Продължава кампaнията за набиране на дрехи и играчки за децата от дома, организирана от Регионалната библиотека. Даренията може да бъдат предадени на входа на библиотеката до Коледа. Набраните помощи ще бъдат предоставени малко преди края на месец декември.

Един от последните дарители на дом "Калинка" бе шуменецът Кирил Гамаков, който предостави храни за 300 лв. Случват ли се подобни жестове често, попитахме Милена Събева, интервюто с нея чуйте в прикачения файл.