22 тона боклук събран при почистването миналата седмица
22 тона боклук събран при почистването миналата седмица / Дарик-Шумен

22 тона смесени и битови отпадъци са били събрани през изминалата седмица в продължаващата кампания за пролетно почистване на града. Това заяви по-рано днес Свилена Иванова, директор на общинският инспекторат. Те са били събрани в районите на кв."Боян Българанов", местността "Под манастира" и ул. „Вл. Въстание" . Тази седмица продължава почистването на нерегламентирани сметища.

В кампанията „Да изчистим България за едни ден" в града ще има голяма активност, прогнозира Иванова. Тя заяви, че към момента в общината са заявили желание да чистят над 150 доброволци.

В съботния ден ще има дежурен служител на тел. 857 755, на който всички граждани ще могат да подават сигнали за местонахождението на събрания от тях боклук, който да бъде извозен.

Указанията към всички, които почистват е отпадъците да се поставят до контейнерите. Клони и храсти да не се почистват без това да е координирано с общината.

Другата седмица ще бъде обявен деня, в който най-активните участници в почистването на Шумен ще бъдат наградени, каза още Иванова.