16 награди за култура и образование връчиха в Търговище
16 награди за култура и образование връчиха в Търговище / Диляна Стойчева
16 изявени творчески личности и дейци на образованието бяха удостоени с годишните награди на кмета на община Търговище.

За забележителни творчески постижения и принос в развитието на националната култура в категориите сценични и изящни изкуства бяха отличени Илиана Иванова - диригент на женски хор “Златна лира” и скулпторът Илия Иванов. За обогатяване на културно-историческото наследство и библиотечното дело награда взе Никола Вичев - автор на публикации с краеведски характер за Търговище, а за сграда на годината - арх. Вичка Колева.

За цялостния си принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата бяха отличени диригентът Васил Абрашев и актрисата Райна Минева.

Годишна награда за образование и наука получиха Петя Лазарова – детски учител в ЦДГ №2 ”Осми март”, Златка Андонова – начален учител в І ОУ “Хр. Ботев”, Николина Василева – учител по химия и биология в ОУ”Хр.Ботев” с.Лиляк и Гинка Господинова – учител по биология и химия във ІІ СОУ”Проф.Н.Маринов”. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието бе отличен Стойчо Стойков – учител по физическо възпитание и спорт в СОУ за деца с увреден слух “ Св.Ив.Рилски”. А педагогически колектив на годината стана този на І СОУ “Свети Седмочисленици” гр.Търговище.

С грамота за образование и наука бяха удостоени също учениците Станислав Николов, Мария Цанева, Камелия Илиева, Гергана Маринова и Хюсеин Хюсеинов. Колективната награда бе за Футбол – юноши – ст.в-ст Спортно училище “ Н.Симов”. Индивидуално отличие за ученици със специални образователни потребности получи Айлян Ведат Реджеб – ученичка в 11 клас на СОУ за ДУС “ Св.Ив.Рилски”.