15-годишен е разследван за изнасилване и убийство на възрастна жена и за блудство с непълнолетна
15-годишен е разследван за изнасилване и убийство на възрастна жена и за блудство с непълнолетна / Борислав Курдов, архив

15-годишен младеж от поповското село Гагово е разследван от Окръжната прокуратура в Търговище за изнасилване и убийство на възрастна жена. Срещу него се разследва и блудство с 14-годишно момиче. Разследваният е задържан за срок от 72 часа, повдигнати са му три обвинения - за изнасилване на 74-годишна жена, за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост и за блудство - съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна

74-годишната жителка на село Гагово е страдала от деменция и често се губела след напускане на дома си. Така 15-годишното момче с инициали А Д я срещнал на пътя между село Гагово и град Опака. Той я изнасилил по най-брутален начин, при което освен всички други травми, на възрастната й били счупени и няколко ребра. 74-годишната жена починала от задушаване.

До разкриването на това престъпление се стига след като 15-годишният е задържан на 21 ноември след жалба на 14-годишно момиче от Гагово за блудство. Гнусното деяние младежът извършил посред бял ден на улица в селото. По време на разследването момчето признал и за извършеното предивреме изнасилване на възрастната жена.

Днес Окръжната прокуратура ще внесе искане за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража" към 15-годишния тинейджър, като магистратите определят случая като „изключителен заради възрастта на обвиняемия и тежестта на извършените от него престъпления". Обвиняемият е неосъждан до момента, учил е до седми клас и не работи, се казва в съобщението на Апелативната прокуратура във Варна.