ОА-Търговище
ОА-Търговище / Областна администрация - Търговище
Ритуалът на Богоявление в Търговище се проведе на централния площад „Свобода”. Там се стекоха десетки жители на града и общината за ритуалното улавяне на Светия кръст от водите на фонтана.

Богоявленският ритуал започна с изпълнения на Духовия оркестър. Водосвет за здраве бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов в съслужение с протойереите Анатоли Тодоров, Бисер Христов и Димитър Байков.

Точно в 12.00 ч. кръстът бе хвърлен във водите на градския фонтан, а общо девет смелчаци се хвърлиха за улавянето му. Най-бърз сред тях бе 29-годишният Георги Георгиев от Търговище. Той получи общо 1200 лв.,събрани от дарители. Сумата ще използва за благотворителност, съобщават от Областна администрация.

ОА-Търговище
Областна администрация - Търговище

Ритуалът в Търговище се организира от Община Търговище и Архиерейското наместничество в града. Сред присъствалите бяха областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и заместникът му г-н Панайот Димитров, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководният състав на местната управа, председателят на Общинския съвет г-жа Емине Якубова, ръководители и представители на различни институции и др.

Областният управител пожелава на всички празнуващи днес крепко здраве, сбъднати желания и обич.