12, 5 г. затвор за Шенол Шабан присъди Шуменският окръжен съд
12, 5 г. затвор за Шенол Шабан присъди Шуменският окръжен съд / netinfo
12 години и 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, наложи Шуменският окръжен съд на 19-годишния Шенол Шабан. Той бе признат за виновен за убийството на 17-годишния Йордан Йорданов от Каолиново. Шабан трябва да плати и 25 000 лв. обезщетение на роднините на момчето, както и над 2 000 лв. разноски по делото.

Трупът на Йордан Йорданов бе открит на 21 октомври миналата година в местността “Саксана” в землището на село Наум.

По време на разследването 19-годишният младеж е заявил, че е прострелял момчето неволно в областта на врата, докато му показвал новата си ловна пушка. След инцидента се уплашил и свалил трупа на Йордан в семейния им автомобил “ВАЗ”, който бил паркиран в гаража. След това закарал трупа в местността “Саксана” и го пуснал в трап като го покрил с клони.

По-късно се върнал в дома си и почистил останалите следи от кръв.

На заседание през месец май съдът разпита свидетелите по делото, които са близо 15. Повечето от тях са съученици или приятели на подсъдимия и жертвата. Според техните показания, Йордан е бил видян последно около обяд на 17 октомври 2007 година. Тогава той тръгнал за в къщи заедно с Шенол, с когото били приятели. След като Йордан не се прибрал вечерта, на 18 октомври негови близки и приятели започнали да го издирват като разлепили снимката му в Каолиново и околните села. В издирването се включил и Шенол.