100-килограмов борец е спортист на годината на Разград
100-килограмов борец е спортист на годината на Разград / netinfo
100-килограмов борец е спортист на годината на Разград
36223
100-килограмов борец е спортист на годината на Разград
  • 100-килограмов борец е спортист на годината на Разград

17-годишен борец в категория 100 кг. бе избран за спортист на Разград. В десетката на годината има още един борец, трима лекоатлети, двама стрелци с лък, колоездач, тенисист, шахматист. Жените са само две, представител на нежния пол е най-перспективният млад състезател

Победителят в класацията Спортист на 2010 г. на община Разград е сребърен медалист от Европейското първенство по борба за кадети, провело се в Сараево. 17-годишният Дилявер Заид е и както и републикански шампион в категория 100 кг.

На второ място е 19-годишният гюллетласкачът Бен Геттеманс, който през отминаващата година участва в Световно първенство за младежи, остана на 18-то място, освен в тази дисциплина, той е републикански шампион и по мятане на диск. През 2008 и 2009 г. Бен Геттеманс бе под №1 в класацията за спортист на Разград.

На трето място тази година е отново борец. 16-годишният Ахмед Али е републикански първенец в кат. 54 кг., на Европейското първенство в Сараево се е класирал на пето място. През 2007 г. в същата класация бе обявен за най-перспективен млад състезател.

На четвърто място в класацията е шахматистът Ивайло Енчев, пети - състезателят по стрелба с лък Боян Бонев, следват - лекоатлетката Надежда Изворова, колоездачът Дениз Али, тенисистът Калоян Николов, Белмин Хасан - стрелба с лък и Димитър Йорданов - лека атлетика.

100килограмов борец е спортист на годината на Разград
netinfo

Отбор на годината е мъжкият тим по тенис на маса, който е на първо място в "А"-група, треньор на годината в Разград е наставникът на лекоатлетите Красен Цонев, а най-перспективен млад състезател - 13-годишната лекоатлетка Елена Борисова, която е с първи места на републикански първенства по трибой и четирибой.

За втора поредна година заради кризата спортистите няма да получат парични премии, а само купи и плакети - уточниха от община Разград. Официалната церемония за връчването им е на 20 декември.

Спортистите на годината на Разград се избират след предварителни номинации от спортните клубове, следва гласуване от деветчленна комисия от спортни дейци и журналисти и добавяне на коефициенти, свързани с мащаба на състезанията, класирането на състезателя, възрастовата му група наличието на голяма конкуренция, както и това дали съответният спорт е олимпийски.

100килограмов борец е спортист на годината на Разград
netinfo