100 000 лв. струва ремонтът на отделението по Радиология
100 000 лв. струва ремонтът на отделението по Радиология / DarikNews Юлия Христова
Около 100 000 лв. са вложени в ремонта на отдлението по Радиология, чието официално откриване се състоя по-рано днес. На откриването присъстваха дирeкторът на РЦЗ д-р Атанас Атанасов, директорът на РЗОК д-р Йорданка Пенкова, зам-кметът по здравеопазване и сoциални дейности Зейнур Чауш.

Сградата, в която се помещава отделението, е построена през 1916 г. и оттогава са правени само повърхностни ремонти, каза по-рано днес управителят на Шуменския онкодиспансер д-р Сотир Караниколов. Ремонтът стартира през пролетта на 2007 г. и приключи през късната есен, обясни той.

На двата етажа в отделението има общо 61 легла, а годишно в него се лекуват около 1000 пациенти. Не сме закупили нова апаратура, тъй като старата е добре стопанисвана и ще може да се ползва поне още 10 г., обясни д-р Караниколов. Отделението по Радиология е много силно като база и специалисти, то е филиал на Медицинския институт във Варна и тук се случва следдипломната квалификация на лекарите за Североизточна България, допълни той.