1 загина, други 4-ма са ранени при зверска катастрофа
1 загина, други 4-ма са ранени при зверска катастрофа / netinfo

Почина мъжът, който бе в тежко състояние, след зверската катастрофа, станала по-рано днес в шуменския кв. Дивдядово. Това съобщиха за Дарик от Спешно отделение на шуменската болница. Той е бил на 46-години - съобщи говорителят на ОДП - Шумен Десислав Райчинов. Мъжът е управлявал лек автомобил "Трабант, който е навлязал в насрещното движение и се е блъснал челно в "Шкода Октавия".

В "Шкода"-та са пътували общо 5-ма души. Сред пострадалите са кметът на Върбица Рефайтин Сефер, който е шофирал, зам. -кметът на общината Мюмюн Мехмед, председателя на журито на Балканиадата по математика доц. Чавдар Лозанов и Мадлен Христова - експерт по математика в РИО-Шумен. Те са без опасност за живота и имат само леки охлузвания и наранявания  - съобщиха от Спешно отделение на шуменската болница.  Най-пострадала е Мадлен Христова, която освен натъртвания има и счупвания. Всички те са пътували в "Шкода"-та. Пред Дарик г-жа Христова заяви, че се чувства добре и си спомня как точно е станала катастрофата. По думите й съвсем ненадейно шофъорът на "Трабант"- а е навлязъл в насрещното движение, след което се е блъснал челно в другия автомобил. "Всичко стана много бързо, още съм в шок, но се чувствам добре" - заяви Христова.

Катастрофата е станала в 14:25 ч. днес край Винпрома, намиращ се в шуменския кв. Дивдядово. 

В Спешно отделение на шуменската болница пристигнаха шуменският губернатор Красимир Костов и началникът на РИО-Шумен доц. Добромир Добрев. На място пристигна и зам. - министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов, който по-рано днес откри Блаканиадата по математика в Шумен.

Подробности за състоянието на пострадалите, чуйте от началникът на Спешния център в Шумен д-р Стела Рачева:  /звук - 1/

Чуйте, какво каза пред Дарик една от пострадалите в катасрофата Мадлен Христова:  /звук - 2/