Започва тридневен мотосъбор на хижа Приста
Започва тридневен мотосъбор на хижа Приста / снимки:Дарик Русе и Община Русе

Национален мотосъбор започва в Русе. Днес участници от Румъния и България ще започнат да се събират на хижа "Приста", където вечерта ще има атракциони, игри, томболи и много награди, както и огнено шоу. В събота от 12 ч. ще се проведе почетна обиколка на мотористи от страната и чужбина.

Започва тридневен мотосъбор на хижа Приста
netinfo

 

 

Маршрутът започва от хижа "Приста", през кръговото кръстовище към бул. Липник, ресторант „Париж“, Професионална гимназия по механотехника, бул. „Съединение“, Пантеонът, бул. „Цар Освободител“, бул. „Цар Фердинанд“, хотел Рига, отново по бул. „Цар Освободител“, към бул. „Скобелев“ и хижа "Приста". Следобед ще започнат „стартовите отсечки“, където десетки участници ще премерят сили за първото място.

След края на състезанието, на Хижа Приста, любителите на мото спорта ще имат възможност да наблюдават мотоакробатика и изкусна техника на мотористите от великотърновския клуб „Хазарт“. От 18 ч. на същия ден ще се проведе и официалният водосвет за здраве, а веднага след това е и награждаването на победителите от „стартовите отсечки“. Ще има още много игри и награди, а в полунощ ще има и пищно светлинно шоу, в памет на загиналия при злополука секретар на „The thunders“, Ивайло Андреев.