Задържаха русенец в спецакция срещу проституция в столицата
Задържаха русенец в спецакция срещу проституция в столицата / МВР

48-годишен русенец бе задържан в акция ГД БОП в София. Акцията в столицата, срещу организирана престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване към проституция и трафик на жени с цел сексуална експлоатация,  е реализирана със съдействието на служители от СДВР и под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщават от МВР.

В хода на спецакцията антимафиотите задържали лидера на групата В.П. /45 г./от София и тримата му сътрудници - Ц. Т. /41 г./от Монтана,  Г.А. /48 г./ от  Русе, криминално проявен и осъждан за неплащане на издръжка и С. М. /42 г./ от Силистра.

По първоначални данни в престъпната схема е участвала и 31 - годишната Г.Л. от  Пазарджик, регистрирана за проституция в България и Кралство Холандия. Тя е призована за разпит, тъй като е майка на тримесечно бебе.

Спецслужителите са извършили процесуално-следствени действия на 8 адреса на територията на София и страната - бар в столичен хотел, жилища, обитавани от задържаните, и офиси на търговски дружества. Оттам са иззети мобилни телефони, СИМ карти, 2 компютърни конфигурации, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин, преносими компютри, флаш памети. Открити са и близо 2 100 лв.- оборот от предоставени сексуални услуги, тефтери с имената и вписани номера на мобилните им телефони, бележки с обороти и др.      

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, ал. 3, пр. 2 т. 1, във връзка с ал.1 от НК, под наблюдението на Специализираната прокуратура. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.