/ ThinkStock/Getty Images
Волейболисти от мъжкия отбор на „Дунав“ (Русе) ще станат доброволци в обществените паркове в града по време на пандемията от коронавирус.

Две жени са заразени с коронавирус в Русе

Както е известно, със заповед на здравния министър, поетапно започнаха да се отварят паркове и градинки за разходки на гражданите, но при спазване на определи и строги правила.

За целта специални доброволци ще влязат в ролята на стюарди, като ще дават указания, ще упътват гражданите в позволените маршрути и ще следят за спазването на хигиенните правила и носенето на маските.

Инициативата за доброволчеството е на ВК „Дунав“, като волейболът в крайдунавския град отново показва съпричастност и грижа към своите съграждани в тежката ситуация.

Три нови случая на коронавирус в Русенско

Припомняме, че две седмици спомоществувателят на клуба - Монтюпе ООД дари близо 40 000 лева за закупуване и монтиране на респираторен уред последно поколение за болница в града.

Русенският клуб обаче не се задоволява само с това, като продължава благородните инициативи по време на пандемията. С подкрепата на основния спонсор на „Дунав“ бяха ушити няколкостотин предпазни маски, които са с логото на клуба.

При нужда те ще бъдат раздавани безплатно на граждани, които имат нужда, или са забравили своите маски в парковете в Русе. 
БГНЕС