Верижна катастрофа е станала на пътя Русе-Бяла в района на Две могили около 14.30 часа. При инцидента са пострадали шестима души, съобщиха за Дарик от полицията в крайдунавския град.

По първоначална информация при обилен снеговалеж и силен вятър е настъпило пътно произшествие между четири превозни средства - автомобил, джип, ТИР и пътнически автобус. Веднага на място са изпратени екипи на Спешна помощ и на полицията.

1 март: Двама души в болница след верижна катастрофа на заледен булевард
 
Тежка катастрофа затвори пътя Русе-Бяла

Тежка катастрофа затвори пътя Русе-Бяла. НА ЖИВО предава Martin Georgiev

Публикувахте от Новините на NOVA в 22 март 2018 г.

Според данните на полицията шестима души са пострадали и са откарани в русенската болница за оказване на медицинска помощ. По-сериозно е състоянието на жена, която е ранена.

По автобуса, който е на "Етап - Адресс", са нанесени материални щети, но пострадали сред пътниците няма. Ранените са хора от колите.
 
Галя Топалова
, президент на компанията „Етап – Адресс”, съобщи за NOVA, че всички пътници от автобуса са извозени с коли до Русе и оттам – до Силистра. 

Според Топалова пътят не е бил почистен и настилката е била заледена.

Заради инцидента пътят Русе-Бяла е затворен до изясняване на причините за катастрофата, но е организиран обходен маршрут през град Две могили и село Батишница.

28 февруари: Верижна катастрофа на магистрала „Хемус“ (ВИДЕО)

Междувременно на територията на областта са регистрирани още няколко произшествия заради влошената метеорологична обстановка. От полицията апелират шофьорите да се движат с повишено внимание.

Обстановката в Русенско се усложни в ранния следобед заради обилния снеговалеж и снегонавявания.