В силистренската драма уволняват пенсионери и смъкват пиеси
В силистренската драма уволняват пенсионери и смъкват пиеси / netinfo

Борислав Ненков, който е новият директор на силистренския драматично-куклен театър „Сава Доброплодни", вече е освободил от работа две от артистичните семейства в трупата - Димитър и Лиляна Кочланови, Иван Самоковлиев и сценографката Виолета Радкова.

Това стана ясно по време на първата му пресконференция.59-годишният Ненков спечели конкурса за поста и през миналата седмица получи заповедта си от министър Стефан Данаилов. Той зае мястото на 70-годишния режисьор Стефан Стайчев.

Двете артистични фамилии са освободени заради пенсионна възраст. Ненков смята, че това е единственият начин за обновяване на трупата. Смъкната от афиша е и цялата досега играна драматургия.

За новия творчески сезон Борислав Ненков планира да бъдат поставени спектакли по автори от българската и европейска класика. Техническото управление на театъра ще бъде поверено на бившата директорка на търговищкия куклен театър Минка Симеонова. „За финансовото обезпечаване ще разчитам на дотации от държавата и общината", каза директорът на силистренската драма Борислав Ненков.