В Силистра съветниците намалиха броя на заместник-кметовете на 4
В Силистра съветниците намалиха броя на заместник-кметовете на 4 / netinfo

Силистра ще има четирима заместник-кметове, стана ясно по време на днешното заседание на общинския съвет в дунавския град.

По предложение на партия „Атака" съветниците гласуваха сливане на дирекциите „Здравеопазване и социална политика" и „Хуманитарни дейности". Досега те се оглавяваха от заместник-кметовете от БСП Светлана Боева и Нели Стоилова. А преди година кметът Иво Андонов уволни човекът на „Атака" в политическия кабинет на общината Димчо Кьосев, който ръководеше дирекцията „Икономика и международни програми". Оттогава силистренският градоначалник работи с петима заместници. С решението си днес местният парламент закри още едно заместник-кместко място.

За медиите кметът Андонов коментира, че няма да обжалва решението за намаления брой заместници и ще остави БСП да реши кой да заеме овакантения пост.

Акцент в днешното заседание на местния парламент бе обсъждането на новата структура на общинската администрация във връзка с приетата антикризисна програма към Бюджет 2010. Съветниците също закриха отдела „Сигурност и опазване на обществения ред", като 24 души са освободени, а 16 остават на работа като охранители, на пряко подчинение на секретаря на общината.