В Регионална библиотека – Русе беше представен първият сборник на Дамски писателски клуб „Фортуна”
В Регионална библиотека – Русе беше представен първият сборник на Дамски писателски клуб „Фортуна” / netinfo
Фаталният 13-ти февруари беше избран от Дамски писателски клуб „Фортуна”, за да представят своя първи клубен сборник. Дамите не се побояха от капризите на съдбата, защото добре познават нейната изменчива женска природа и вярват, че тя им носи късмет.
Домакин на събитието беше Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе. „Преди две години и половина точно тук обявихме за първи път учредяването на клуба ни, затова сега с радост се връщаме да представим сборника си” – каза Цветелина Георгиева, редактор на „Под знака на Фортуна”.
Приятели на клуба, русенски писатели и читатели дойдоха, за да подкрепят авторките и да се запознаят с новата книга.
Четири фортуни застанаха пред публиката, за да представят своите творби и тези на останалите си колежки.  Събитието беше открито от председателя на клуба Нели Цветкова с разказа „Книгата” на най-младата фортуна Роберта Басарболиева – един емблематичен за сборника разказ. Някои от отсъстващите дами бяха изпратили кратки клипове, за да се представят пред русенските читатели и да ги поздравят. Присъстващите чуха откъси от творчеството на всяка авторка. Жанровото разнообразие беше впечатляващо, а разказите на Кристина Маринова и на Ценка Бакърджиева (прочетен от Полина Лъвчиева) , предизвикаха искрен смях и веселие.
Вечерта завърши с даване на автографи и приятни разговори на чаша вино.
„Фортуна” вече готви следващата изненада.