В Две могили откриха обновения градски парк
В Две могили откриха обновения градски парк / снимка:Областна администрация

Днес кметът на Община Две могили Николай Христов откри обновения градски парк. Проектът е финансиран по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” с подкрепата на Областна администрация – Русе.

Официален гост на събитието беше областният управител Стефко Бурджиев. Той заяви, че проектът е доказателство за това, как когато има взаимодействие между общинската и областната администрация могат да се случват добри неща. Бурджиев честити новата придобивка на гражданите и им пожела повече настойчивост и повече успехи в стремежа им да обновят своя красив град, за да стане той по-привлекателен, както за живеещите в Две могили, така и за гостите на града.

Обновяването на градския парк в Две могили е на стойност 798 000 хиляди лева. В рамките на проекта е обновена 12 декара паркова площ, изградени са детска площадка и вело алея, реконструирана е част от градския площад, поставена е нова осветителна енергоспестяваща инсталация, подновени са тревните площи, засадени са 2000 декоративни дървета, храсти и цветя.

Тържеството приключи с прерязването на лентата от областния управител Стефко Бурджиев и кмета на Община Две могили Николай Христов.