/ netinfo
В петък -1 5 февруари, от 17.30 часа, в РБ „Любен Каравелов“ ще се състои премиера на книгата „Татко, обичай ме” от Александър Урумов. "Татко, обичай ме" е най-новата,определяна от анализаторите и като „изповедна” книга на писателя и драматурга Александър Урумов. Самият той дава оценка на своята творба: "Откровено споделяне за бащинството от личен опит, в първо лице.

Ал. Урумов
netinfo


Една книга, написана да разбива бариери в отношенията бащи-деца и да разтопява ледове в сърцата на родители и на деца. България има нужда от бащи!" Създадена, за да докосва най-съкровените нотки на човешкото сърце, творбата ще ви пренесе в личния свят на автора.

Фотографска изложба в библиотеката

И без да Ви поучава, ще ви накара да си зададете въпроси, като: Къде са бащите днес ?; Как обичат децата си ?; Какво наследство оставя бащата на децата си, или как наследниците ни могат да научат нови неща от нас за единството между думи и постъпки в каляването на характери, на воля и вяра в пътя напред? "Татко, обичай ме" е модерна „енциклопедия” за бащинството, но не с готови рецепти за поведение и хармония между поколенията. В книгата всяка отделна глава има свое послание към възрастната и към подрастващата аудитория.

Изпит в библиотеката

Многозначителни и многопластови са заглавията, като: „Трудностите се решават с лице към тях, а не с гръб!“; „Бъди благороден!“; „Прошката е свобода.“; „Бъди пръв! Не си жали труда!“; „Бащината любов и подкрепа са могъщи съюзници на всяко дете.“; „Не попивайте безплодните дървета в градините на вашите взаимоотношения.“; „Всичко истинско се постига въпреки всичко фалшиво".