/ iStock/Getty Images
35-годишен водач е задържан след преследване в Русе, съобщиха от полицията.

Гонка между полицаи и шофьор в Бургас завърши с катастрофа и пометени коли

Шофьорът е карал без книжка кола и с поставени чужди номера. При опит да избяга е блъснал патрулката. Миналата нощ около 23:30 часа екип служители от автопатрул, движейки се по бул. "Липник" са видели автомобил да се движи с неработещ стоп и при разминаване към него предприемат действия за спиране и извършване на проверка, като му подават звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял колата, а продължил.

Униформените са го последвали, но въпросният водач продължил да не се подчинява на светлинните сигнали. След преследване по улиците на кв. „Зравец“, колата е установена в междублоковото пространство на блок „Иван Кръстев“.

Полицейската кола е преградила изхода от междублоковото пространство, но това отново не е възпряло водача и при последвалия от негова страна опит да премине покрай патрулката я удря.

Последвала е проверка и изясняване на самоличността на водача, както и документиране на нарушенията му. За целта е повикан за съдействие екип на "Пътна полиция".

Рекорд на пътя: Шофьор „прелетя“ с 229 км/ч по АМ „Европа“ (СНИМКИ)

Установено е, че той е с отнето свидетелство за управление от 2014 г. Освен това се е оказало, че не е собственик на колата, а поставените на нея регистрационни табели са издадени за друго превозно средство.

На 35-годишния мъж е извършена проба за алкохол, като резултата е бил отрицателен, но е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици.

По случая се води разследване и е уведомен дежурен прокурор.