Ще ремонтират централния пазар
Ще ремонтират централния пазар / Дарик Русе, Искра Георгиева

Централният кооперативен пазар ще бъде реконструиран през следващата една година. Това съобщи управителят на търговско дружество „Общински пазари” Кунчо Кунчев. Ще бъде ремонтирана основно група 12 в южното каре, която е на площ от 1 декар. Предвижда се да бъде направена нова метална покривна конструкция, съставена от сандвич панели. В момента част от навеса е покрит с азбестови циментни плоскости, които са вредни за здравето. Освен това много от търговците са поставяли самоделни конструкции, които също са опасни.

Ще бъдат поставени нови настилки на на земята, а дъждовните води ще бъдат отвеждани на място, което да не наводнява търговци и купувачи. Ще се изградят нови ел. и ВиК инсталации, в челната част ще се постави нова дограма. Проектът предвижда още обособяване на място в средата на пазара, което в момента не може да се ползва и поставянето там на два реда търговски маси, тъй като през лятото има недостиг.

Реконструкцията ще започне след Гергьовден, за да не се пречи на търговците да реализират печалби покрай празниците, коментира Кунчев. Ремонтът трябва да бъде завършен през 2013 година. В момента „Общински пазари” стопанисва 11 обекта, като ще бъде направено проучване за възможността да бъде открит пазар и в Средна кула. За 2011 година дружеството има с 51 хил. лв. повече внесени пари в Общинския бюджет в сравнение с 2010-та.