Русенските социалисти си харесаха Пенчо Милков за водач на листа за парламентарните избори
Русенските социалисти си харесаха Пенчо Милков за водач на листа за парламентарните избори / netinfo

Пенчо Милков събра най-много номинации за листата с кандидат-депутати за 19 Многомандатен русенски район на БСП Русе. На провелата се днес общинска конференция, на която бяха предложени кандидатите, които да влязат в листата за предстоящите парламентарни избори на 26 март, за Милков гласуваха 100 делегати.

Пенчо Милков е втори мандат общински съветник. В началото на юли, миналата година, той оглави и групата на БСП в Общинския съвет, след като бе снето доверието от Божидар Йотов.

Пенчо Милков е юрист, специализирал основно в областта на гражданското и търговското право, административното право, обществените поръчки, изпълнителния процес, правото в областта на местното управление и самоуправление, медицинско право. Женен, с три деца. Днешният избор показа и стремежа на партията за подмладяване, коментираха делегатите, докато поднасяха своите поздравления.

На второ място бе нареден общинският лидер Пламен Рашев, за когото гласуваха 76 делегати.

За областният председател Божидар Йотов гласа си дадоха 58 души. Толкова получи и общинският съветник и бивш депутат Иван Иванов.

Бившият вече депутат Добрин Данев се нареди на девето място с 38 делегатски гласа.

Председателят на Общинския съвет и бивш ректор Христо Белоев е направил отвод още в предварителните обсъждания. "Да бъда депутат не е моето амплоа", коментира той пред Дарик

Предстои провеждането на конференции и в другите общини, след което Областният съвет ще подреди листата. Окончателното и оформяне ще бъде в София на Национален съвет. Той ще се състои след конгреса на партията, който е следващия уикенд