/ iStock/Getty Images
Русенка благодари с писмо на полицай, който спасил кучето й при пожар в жилищен блок, това съобщи пред БТА собственичката Искра Генева - изпълняващ длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Русе.

Инцидентът е от 8 декември, когато огънят пламнал около 18:00 часа в апартамент на първия етаж в блок в централната част на града. От жилището бе евакуирана жена.

"Пожарът избухна в апартамента под нашето жилище. Връщах се от работа, когато синът ми се обади по телефона. Каза ми, че нашето малко петмесечно кученце е заключено и не му разрешават да се качи и да го изведе от дома, защото опасността да се задуши е много голяма. Надявам се, ще ме разберете, че домашният любимец е като член от семейството. И на мен не ми позволиха да се кача, за да изведа Хера. Тогава един млад полицай взе ключовете от ръцете ми, попита ме къде точно е домът ни и без маска се втурна в кълбетата дим, за да спаси кученцето. Когато излязоха двамата живи и здрави, освен благодаря нищо друго не можах да кажа", разказва д-р Генева.

Тя обясни, че полицаят пожелал анонимност.

"Искам много хора да научат за постъпката му. В тези трудни за всички времена да се втурнеш да спасяваш петмесечно кученце и то без да мислиш за последствията за твоето здраве е подвиг", обяснява д-р Генева.

Тя е изпратила благодарственото писмо до директора на областната дирекция на МВР в Русе и до министъра на вътрешните работи.
БТА