/ iStock/Getty Images

Изгубеното куче се събра отново със стопаните и се върна у дома благодарение на факта, че спаси от пожар приютилото го семейство. Трогателната история е от американския щат Вирджиния, съобщи USA Today.

Чарити Холоуей и двете й деца си почивали у дома, когато кучето Бътър, което наскоро взели, започнало да лае под прозореца на спалнята й. Оказало се, че е възникнал пожар в кучешката колиба, която се намирала само на метър и половина от къщата на семейството. Пожарът бил причинен от електрическата крушка, която Холоуей използва за загряване на колибата през нощта.
Куче или лисица, стопаните му не успяха да познаят (ВИДЕО)

Благодарение на отчаяния лай на кучето, огънят е открит навреме. Пожарникари пристигнали и семейство Холоуей бе евакуирано от горящата къща и спасено от огнената смърт. Пожарникарят Джъстин Стейдъм каза, че щом кучето забелязало огъня, то се втурнало да предупреди хората.

„Ако не беше то, кой знае какво може да се случи. Можеше да бъде много по-зле. Много съм благодарна на това куче“, каза собственичката на къщата. Като чул кучешкия лай, синът на жената се опитал да потуши пламъците с градински маркуч. „Огънят се разпространи много бързо“, каза Холоуей.

След като Стейдъм публикува снимка на животното в социалните мрежи и похвали Бътър за спасяването на семейството, собствениците на кучето се свързаха с Холоуей. Оказа се, че истинското име на Бътър е Купър, а собствениците му го търсят още от лятото. Но преди да го върне на собствениците, Холоуей награди четирикракия герой със сочна пържола.

„Той ще ни напусне и това ме разстройва до сълзи, но се радвам за него. Ще продължим да общуваме “, каза Холоуей.

Суперзвезда: Котка с четири уши се радва на огромна слава (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано беше съобщено, че кученце в САЩ е усетило пожар в стената и не е напуснало дефектния контакт, докато собствениците не са повикали пожарникарите. Собственичката на животното подчерта, че любимецът й никога досега не е правил подобно нещо и това стреснало стопаните.

БГНЕС