Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Истински ужас преживя семейство от САЩ, което в продължение на шест месеца възпитава кучето си да не убива кокошки и други животни на съседите, а в крайна сметка то се оказa лисица.

Малкото животинче било купено от Перу в края на миналото лято за сума, равностойна на 15 долара. Марибел Солето купува животинчето за сина си от малък магазин в столицата на Перу – Лима, като се доверява на продавача, че животното е куче.

Суперзвезда: Котка с четири уши се радва на огромна слава (СНИМКИ/ВИДЕО)

С много любов новите стопани кръщават животинката „Run run“ (Бягай, бягай) и с изненада установяват, че то проявява истинска страст в преследването на други животни. Докато е малко, си играе с другите кучета от квартала, но с порастването му хората установяват, че нещо не е наред.



„Много странно започна да преследва първо гълъбите, после всички останали пернати животни в квартала, дори и тези в клетки, когато посещавахме наши приятели или съседи с папагали“, разказва стопанката му. Местната общност забелязва агресията на кучето и съветва стопаните му да го дадат на курсове за специализирано обучение.

Когато отива на първия си урок, треньорите установяват, че домашният любимец се оказва Кулпео - хищен бозайник от семейство Кучеви.

Кучето Боджи - пътешественик, инфлуенсър, нередовен пътник (ВИДЕО)

Вероятно усетил какво му се готви, Run run намира начин да избяга от стопаните си само ден преди зоополицаи и служители на държавната Национална служба по горите и дивата природа (SERFOR) да дойдат да го търсят, за да го отведат в специален център или зоологическа градина.

„Една дама ни каза, че е изяла три големи морски свинчета“, казва собственичката на лисицата, и допълва, че е трябвало да заплати на стопаните цената на изядените животни.

Уолтър Силва, ветеринарен лекар и специалист по диви животни в SERFOR, разказва пред Ройтерс, че много диви животни са донесени от трафиканти от амазонски райони като Лорето, Укаяли и Мадре де Диос, за да бъдат търгувани незаконно в Лима.

"Трафикът на диви животни довежда до това. Много от животните се откъсват от майката още съвсем малки. Често родителите биват убити, за да може да се вземе малкото", казва лекарят.

Незаконната търговия с животни е наказуема в Перу с от три до пет години затвор.
БГНЕС