Робърт Карлайл снима филм в Русе
Робърт Карлайл снима филм в Русе / netinfo
Известният актьор Робърт Карлайл /"Време за мъже", "Плажът", "Хитлер - зората на злото", "Ерагон"/ е в Русе за участие в заключителните снимки на филма „Турнирът”. Снимачната площадка е пред входа на стадион Локомотив.

"Турнирът" е англо-американски екшън, в който се разказва как веднъж на 10 години най-известните наемни убийци по света се събират в безименен английски град. Те участват в „турнир”, в който се преследват и избиват. Победителят получава финалната награда – голяма парична сума и много слава. Бившият свещеник Маковой /Робърт Карлайл/ и единствената жена, участник в жестокото състезание, Лай Лай /Кели Ху/ са последните оцелели. Главните герои попадат в ситуации, които ги карат да преосмислят живота си и да се променят. Героят на Робърт Карлайл се връща към църквата и й помага.

Режисьор на „Турнирът” е 27-годишният англичанин Скот Ман, продуцент - Кийт Бел и оператор - Емил Топузов. От целия екип, който се състои от 120 души, не повече от десетина са англичани. Всички останали са българи. Лентата е снимана в продължение на два месеца в София. В заснетите в столицата епизоди са участвали българските актьори Андрей Слабаков, Велизар Бинев, Атанас Сребрев.

В Русе се снимат заключителните кадри. Предстоят още няколко снимачни дни в Англия.