/ БГНЕС
Главният прокурор и вътрешният министър дойдоха на помощ
М. Маринов и С. Цацаров дойдоха в Русе
99158
М. Маринов и С. Цацаров дойдоха в Русе
  • М. Маринов и С. Цацаров дойдоха в Русе
Разследващите органи все още нямат заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Към момента се работи по няколко версии, които включват престъплението да е извършено както от психично болен човек, така и планирано действие с личен мотив.

Още няма задържан за убийството в Русе

Макар и малко вероятна, разследващите полицаи не изключват възможността убийството на Виктория Маринова да е свързано с нейната работа. Днес в града пристигнаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров. Те трябва да направят анализ на всичко свършено по случая до момента, да планират с колегите си от Русе това, което предстои да се прави по-нататък и да окажат логистична помощ.

Главният прокурор окачестви убийството като изключително жестоко и брутално и заяви категорична готовност да го следи лично до неговото приключване

Убийството на журналист в България влезе в световните медии

Виктория Маринова бе убита по изключително брутален начин, като преди това е била изнасилена, в събота на обяд. Тялото и бе намерено на крайбрежната алея, под тенискортовете в Парка на младежта, къдетоо тя е отишла за да тича.

Все още не е намерен или засечен мобилния телефон на жертвата, който е бил откраднат. Бдение в памет н Виктория Маринова под наслов “Да запалим свещ за Вики“ ще се проведе тази вечер от 18:30 часа пред Паметника на свободата в Русе.

Чуйте звуковия файл: